Stadsbosdag op zondag 2 juni 2024

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Stadsbosdag op zondag 2 juni 2024

juni 2 @ 11:00 - 16:00

Gratis

Stadsbos013 is één van de meest veelzijdige en dynamische natuurgebieden van Brabant. Én het is een goede buur van GroeiTuin013. Wil je zelf ontdekken hoe veelzijdig en dynamisch Stadsbos013 is? Dat kan op zondag 2 juni, dan is het Stadsbosdag en staat er een tjokvol programma voor je klaar. Kijk hier voor alle activiteiten die er te doen zijn!

Ook Groeituin013 zet haar poorten open die dag. Deze collectieve tuin op de Stadsakker in Stadsbos013 vormt de verbinding tussen stad en buitengebied. Dé groene huiskamer van Tilburg waar vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. De tuin is de hele dag te bezoeken. Laat je verwelkomen door enthousiaste vrijwilligers met zelfgemaakte soep, hapjes, koffie of thee en snuffel lekker rond in de winkel met eigen groenten en streekproducten. Later op de dag kun je ook genieten van lekkere biertjes, wijntjes en fris onder het genot van plaatjes van de pick-up.

Extra activiteiten
Leer GroeiTuin013 deze zondag beter kennen door mee te doen aan de rondleidingen (om 12.00u, 13.30u en 14.30u) op de tuin waar enthousiaste vrijwilligers vertellen en laten zien wat er groeit en bloeit. Wil je meer weten over dé specialiteit van Tuinman Theo en zijn dievengilde? Sluit dan om 13.00u aan bij de kassen waar bijna 70 soorten planten geteeld worden.Vanaf 12.00u kunnen liefhebbers van natuurlijk zoet proeven van alle (h)eerlijke streekproducten die Connie en Peter van Wens Natuurlijk thuis maken en in onze winkel verkopen.
Imker Paul geeft deze dag ook demonstraties bij zijn bijenkasten in de tuin. Heb je nog vaste tuinplanten over of wil je ‘nieuwe’ halen? Dat kan bij Petry, Thea en Dionne van Tuinplantenhub Tilburg. Dé kringloop voor vaste planten in Tilburg.

Kinderen
Natuurlijk vergeten we de kinderen niet! Die kunnen meedoen met de blindproeverij ‘Raad wat je eet’ en proeven van verschillende groenten, kruiden en eetbare bloemen.
Laat je verrassen en raad wat je eet.

Zelf zaaien kan ook; Plant je eigen bloemzaadjes in een potje en kweek ze thuis op tot een lekker en fleurig plantje

Beide activiteiten bieden we achtereenvolgens aan om 11.30u, 13.00u en 14.30u. Max 10 kinderen per tijdstip, geen aanmelding vooraf, alleen op de dag zelf in de tuin.

 

Gegevens

Datum:
juni 2
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://stadsbos013.nl/stadsbosdag/

Locatie

GroeiTuin013
Reeshofdijk 30
Tilburg, Noord-Brabant 5044 VB
+ Google Maps

Organisatoren

Groeituin013
Stadsbos013

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.