Tomatenproeverij van GroeiTuin013 bij het FoodLab in de LocHal

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tomatenproeverij van GroeiTuin013 bij het FoodLab in de LocHal

juli 27, 2023 @ 16:00 - 17:00

Gratis

Net rijp en supervers met een keuze uit meer dan 15 soorten!

Achter de schermen van GroeiTuin013 is een heus Dievengilde aan het werk. Zij kweken een groot assortiment van maar liefst 78 verschillende tomatenrassen!
Een deel hiervan zijn voor verkoop in de winkel van de tuin en aan horeca. Bepaalde rassen worden gekweekt voor de zaadproductie en weer andere rassen zijn ter roulatie in de kas.
Kom proeven uit een deel van de eerste oogst dit jaar!

Leuk tomatenweetje: dieven is het verwijderen van uitgelopen okselknoppen bij tomatenplanten (deze dragen niet bij aan de vruchtvorming) en wist je dat de naam ‘tomaat’ komt van de Azteken «tomatl», wat in hun taal “gezwollen fruit” betekende, een kenmerk van tomaten, omdat ze eerst klein en groen uitkomen en dan dikker, roder en smakelijker worden. De Spaanse veroveraars vonden het oorspronkelijke woord te ingewikkeld om uit te spreken en besloten het ’tomate’ te noemen.

Gegevens

Datum:
juli 27, 2023
Tijd:
16:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000
Tilburg, 5041 SG
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Groeituin013
E-mail
info@groeituin013.nl
Bekijk de site van Organisator

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.