Alles loopt in de soep

Stagiaire Anmire Vugs (opleiding Helicon Voeding & Welzijn)  start a.s. donderdag 29 november met haar stageproject ‘Alles Loopt in de soep’.

Elke donderdagmiddag maakt zij een grote pan verse soep van seizoensproducten van de Stadstuinderij én restproducten van de voedselbank.
Toen Anmire in 2009 vanuit Namibië als 22-jarige naar Nederland kwam, zocht ze naar eerlijk voedsel. Smaakvol vlees, vers brood en groenten zoals ze dat gewend was, niet te netjes en met smaak en structuur!  Haar passie voor voedsel ontplooide zich toen en komt nu tot haar recht bij de opleiding Voeding & Welzijn in Den Bosch. 

Volgens de RIVM eten mensen met een kleine beurs vaak ongezond. Anmire: “Het is toch van de zotte dat het kabinet vast houdt aan een hogere btw op groenten en fruit? Daarom heb ik dit initiatief ‘’Alles loopt in de soep’’ opgezet. Ik ga iedere donderdagmiddag soep maken met groenten van de voedselbank en de Stadstuinderij. Het zou fijn zijn als ik op deze manier meer mensen naar de tuin kan trekken. Het is een mooie plek waar je tot rust kunt komen met authentieke mensen die allemaal een passie hebben voor een natuurlijke wijze van telen. Verder is het ook mijn bedoeling om de bezoekers van de voedselbank lekker en gezond te leren koken met wat ze krijgen. Degenen die geïnteresseerd zijn in mijn gerecht(en) mogen mijn recept mee naar huis nemen.

Tot en met donderdag 31 januari (m.u.v. de kerstvakantie) is iedereen tussen 13.00u en 15.00u welkom om een verse kop warme soep te nuttigen in een warm aangekleede kas mét kampvuur in de tuin .

Gezellig én gezond!

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.