GroeiTuin013 maakt de wijk groener!

De crew van GroeiTuin013 steekt niet alleen de handen uit de mouwen aan de Reeshofdijk maar zet haar groene vingers ook in in de wijk. Zo zijn er afgelopen week weer een aantal geveltuintjes bij huizen onder andere in de Karmelietenstraat bijgekomen en is een lange zijgevel van een flat aan het Westerpark vergroend. GroeiTuin013 ging ook langs bij basisschool Jeanne d’Arc. Daar hebben leerlingen samen met de crew de handen uit de mouwen gestoken en het schoolplein groener en fleuriger gemaakt!

Stichting WIJ West
Begin 2023 zochten Jesse de Doelder en Lois de Jong van Stichting WIJ West contact met de GroeiTuin om de wijk Tilburg West te vergroenen, samen is er een plan opgesteld. Al een aantal malen is een groepje vrijwilligers uit de tuin onder deskundige begeleiding op pad geweest met kratten vol mooie gevelplanten en zijn inmiddels al heel wat muren een stuk kleurrijker. Zo zijn in 2023 in totaal zo’n 30 geveltuinen ingeplant.

Nog meer groen in Tilburg
De gemeente Tilburg helpt al jaren bewoners en organisaties om de stad en haar gevels te vergroenen, dit zorgt voor verhoging van de biodiversiteit, gezelligheid én verkoeling. Zelfs bij het tegels wippen en aanleggen van een geveltuinrand en goede grond. Wil je zelf de juiste plantjes voor je geveltuin, kom gerust bij GroeiTuin013 voor inspiratie en advies. Sinds 2021 staan er bij GroeiTuin013 al verschillende voorbeeld ‘schuttingtuintjes’. I.s.m. woningbouwvereniging Tiwos is dit idee ontstaan. Inspiratie voor veel bewoners om een groene schutting te creëren. Met voorbeelden van wat er kan groeien in alle windrichtingen; met veel of weinig zon. Iedereen die wil kan GroeiTuin013 bezoeken en advies inwinnen.

Voor meer informatie mail naar info@groeituin013.nl

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.