Koken voor een appel en een ei: Bietencarpaccio met Italiaanse Bruschette

Kook samen met het Culiteam van GroeiTuin013 voor een Appel en ’n Ei. Elke week maakt het culiteam van de tuin een lekker, gezond, goedkoop en makkelijk gerecht met verse groenten uit de tuin van het seizoen. Ze koken voor een appel en een ei dus! Eens per maand neemt Judith een kijkje in de keuken en het was warm eind augustus. Tijd voor een verfrissende Hollandse GroeiTuin013 salade gecombineerd met lauwwarme Italiaanse bruschette met eigen tomaten!

Mirjam, Lydia en Patrycja hebben tijdens ZomerSmaak wel 90 bordjes Bietencarpaccio gemaakt en verkocht.

In deze video neemt Judith een kijkje in de keuken en ziet hoe eenvoudig dit gerecht te maken is. Bekijk hier het bijbehorende recept.

De dames zijn creatief en combineren graag verschillende stijlen mét onze producten van het seizoen. Lydia weet alles van de Italiaanse keuken… Dat komt goed uit nu de tomaten op zijn best zijn en er volop verse basilicum en knoflook in de tuin is. Hun culinaire kunsten worden deze keer hoog gewaardeerd door chefkok Niek van restaurant Gist die mag proeven.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.