Kom je zondag ook een zaailing doneren?

Wil jij op zondag 12 februari helpen om de wereld een beetje groener te maken? Heb je een schepje, leeg bakje en oog voor detail? Kijk dan eens heel goed rond in je tuin of nabije omgeving wat er boven de grond komt….

Elke boom of struik produceert ieder jaar nakomelingen. Die noemen ze ook wel zaailingen. Ze komen vanzelf op, of met dank aan ijverige eekhoorntjes die de nootjes in de grond hebben gestopt voor de winter. Een zaailing is een jong boompje of struikje wat in je eigen tuin te weinig licht krijgt of ongewenst is. Maar op een andere plek, wel kan uitgroeien tot een mooie volwassen boom of plant. 

Ga er dus eens op uit en kijk of je een zaailing tegenkomt in je tuin of nabije omgeving. Die mag je op zondag 12 februari bij ons in leveren. Samen met vrijwilligers door het hele land, zorgen wij voor een goed plekje. We doen namelijk mee aan de Doneer-een-zaailingdag, een landelijke actie die zich inzet voor een beter klimaat en meer biodiversiteit. De actie is opgezet door MeerBomenNu en Stichting MEERGroen.
  
Datum en tijd: Zondag 12 februari tussen 14.00 en 16.00 uur
Ons adres: GroeiTuin013, Reeshofdijk 30, 5044 VB Tilburg
Instructies: Kijk hier om te lezen wat je precies moet doen

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.