Lente Nieuwsbrief

Het lijkt wel of de winter altijd langer duurt dan de andere seizoenen… maar eindelijk schijnt de zon!

Er is weer hard gewerkt in de GroeiTuin en ondanks het natte voorjaar, hebben we bij de teeltbedden gelukkig geen last gehad van wateroverlast.

Vanaf eind maart staat er o.a. al spinazie, raapstelen, radijs, peulen, sojabonen (experimenteel), uien, knoflook, sjalotten, prei, worteltjes, aardappels én de eerste levering plantgoed zit er ook al in. Zon over het natte land is wel groeizaam.

In de kas zijn we zonnebloemen aan het opkweken en langs het wandelpad bij de akker is een kleurrijk bloemenmengsel ingezaaid.

Een mooie entree van de tuin, goed voor bijen en insecten én leuk om af en toe een bloemetje te plukken.

De winkel is tijdens de winterperiode als opkweekkas ingericht met warmtematten en groeilampen waar 60 soorten tomaten en pepers groeien die medio mei overgeplaatst worden naar de tunnelkassen.

Ook een leuk nieuwtje: Onze groenten mogen we sinds april officieel ‘biologisch’ noemen. Gecertificeerd door Skal Biocontrole.

Lees hier de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.