NoFoodWastedlunch bij Tilburg Culinair

Vrijdag 28 september genoten 39 (3 * 013) Tilburgers van een speciale lunch op het terrein van Tilburg Culinair. De lunch was bereid door koks van La Nouvelle Auberge en de Houtloods met ondersteuning van leerwerktraject Chef’s level. De lunch bestond uit ‘overtollige’ producten van de regio die bijvoorbeeld te klein of misvormd zijn en niet in het reguliere kanaal verkocht kunnen worden of bijna over de THT datum gaan en vernietigd worden.

Een derde van ons voedsel verdwijnt in de afvalbak. Dat komt neer op zo’n 41 kilo per persoon per jaar en € 150 per persoon. Restaurants La Nouvelle Auberge en Houtloods en de app tegen voedselverspilling NoFoodWasted vragen hier aandacht voor en laten met het initiatief in Tilburg zien dat het ook anders kan. Het initiatief kwam tot stand vanuit de Tilburgse samenwerking tegen voedselverspilling; 013Food. De producten voor de lunch zijn kosteloos geleverd door NatuurlijkeTomaat, Tuin de Es, Bioboerderij ‘t Schop, StadsTuinderij Piushaven en Plus de Rooi Pannen. De lunch markeert de start voor doorlopende aandacht in Tilburg voor de impact van voedselverspilling op onze samenleving.

“Door van ‘overtollige’ producten een lunch te bereiden voor Tilburgers, kunnen we laten zien hoe eenvoudig het is om iets tegen voedselverspilling te doen. Dat je deze producten gewoon kunt eten en dat er met de smaak helemaal niks mis is!” zegt Sander Overweg van de Houtloods.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.