Presentatie bij 013Food

Op donderdagochtend 18 april gaf Hein van den Hurk een inspirerende presentatie over Groeituin013 in de Tilburgse LocHal. Hij benadrukte de voordelen van stadslandbouw en de synergie ervan voor de maatschappij.  Daarbij ging hij in gesprek met Michiel Borgman (Gemeente Tilburg). Dat ging onder meer over de veelzijdigheid van GroeiTuin013: zorg, educatie, welzijn, gezonde voeding, inclusiviteit… Het biedt zoveel meer dan het produceren van gezonde, duurzame voeding alleen!

Susan van den Nieuwelaar, coördinator bij GroeiTuin013, kwam ook aan het woord. Zij deelde concrete samenwerkingsvoorbeelden, zoals stages met MBO-studenten van Yuverta en dagbesteding vanuit o.a. Menss-trajecten. Ook lokale partners zoals ’t Schop dragen bij aan de ambities van de GroeiTuin. Hun producten zijn te koop in het winkeltje van de GroeiTuin. In een kort filmpje vertelden ze waarom het zo waardevol is om juist duurzame streekproducten in Tilburg naar de mensen toe te brengen op verschillende plekken in de stad. Dat heeft de toekomst!

Stadslandbouw draagt bij aan een gezonde stad, zowel fysiek als mentaal. De Green Mental Health filosofie, die Hein ten slotte toelichtte, onderschrijft dit fenomeen. We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend. Dank aan 013Food voor deze kans om onze visie te delen en hierover met elkaar in gesprek te gaan!

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.