Samen Groeien en Bloeien met onze Imkers

Op GroeiTuin013 woont een vriendelijk bijenvolkje. Maar het seizoen zat tot nu toe niet echt mee en zonder zon, helaas ook bijzonder weinig honing. Hoe dat precies zit leggen onze imkers je graag uit in deze video.

Gevolgen voor de GroeiTuin

Wist je dat 40% van onze gewassen afhankelijk is van bestuiving door insecten? De bijen nemen hierbij het grootste deel voor hun rekening. Dus behalve dat ze van de nectar heerlijke honing maken, zijn ze ook van belang voor onze groenten en fruit.

Paul en Milouschka zijn imkers in hart en nieren en verzorgen samen ruim 30 bijenvolken, verspreid door Brabant. Vanaf seizoen 2021 staan drie van hun bijenkasten in onze tuin. Een beetje verscholen tussen de wabi en de tuinplantenhub. Op veilige afstand van bezoekers, zodanig dat ze rustig kunnen leven én hun werk kunnen doen.

In deze video
Wat er allemaal bij komt kijken om een goede imker te zijn én lekkere honing te kunnen draaien en verkopen bij ons in de winkel? Imkers Paul en Milouschka lichten een tipje van de sluier. En ze worden door Judith natuurlijk ook even in het zonnetje gezet!

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.