Stadsbosdag bij GroeiTuin013

Kijk naar, proef en geniet van vers van het land

Zondag 2 juni 11.00u – 16.00u
Gratis entree

Op zondag 2 juni vindt de jaarlijkse Stadsbosdag weer plaats! Dompel je met bijzondere activiteiten onder in de afwisselende natuur en cultuurhistorie van dit gebied, leer de ondernemers uit Stadsbos013 kennen en geniet van het uitgebreide natuurlijke, sport- en recreatieve aanbod.

Ook Groeituin013 zet haar poorten open die dag. Deze collectieve tuin op de Stadsakker in Stadsbos013 vormt de verbinding tussen stad en buitengebied. Dé groene huiskamer van Tilburg waar vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen.

De tuin is de hele dag te bezoeken.
Laat je verwelkomen door enthousiaste vrijwilligers met zelfgemaakte soep, hapjes, koffie of thee en snuffel lekker rond in de winkel met eigen groenten en streekproducten. Later op de dag kun je ook genieten van lekkere biertjes, wijntjes en fris onder het genot van plaatjes van de pick-up.

Leer GroeiTuin013 deze zondag beter kennen door mee te doen aan de rondleidingen (om 12.00u, 13.30u en 14.30u) op de tuin waar enthousiaste vrijwilligers vertellen en laten zien wat er groeit en bloeit.

Wil je meer weten over dé specialiteit van Tuinman Theo en zijn dievengilde? Sluit dan om 13.00u aan voor een toelichting bij de kassen waar bijna 70 soorten planten geteeld worden.

Vanaf 12.00u kunnen liefhebbers van natuurlijk zoet proeven van alle (h)eerlijke streekproducten die Connie en Peter van Wens Natuurlijk thuis maken en in onze winkel verkopen.

Imker Paul geeft deze dag ook demonstraties bij zijn bijenkasten in de tuin.

Heb je nog vaste tuinplanten over of wil je ‘nieuwe’ halen? Dat kan bij Petry, Thea en Dionne van Tuinplantenhub Tilburg. Dé kringloop voor vaste planten in Tilburg.

Natuurlijk vergeten we de kinderen niet! We bieden kinderactiviteiten aan om 11.30u, 13.00u en 14.30u. Ze kunnen meedoen met de blindproeverij ‘Raad wat je eet’ en proeven van verschillende groenten, kruiden en eetbare bloemen. Laat je verrassen en raad wat je eet. Zelf Zaaien kan ook; Plant je eigen bloemzaadjes in een potje en kweek ze thuis op tot een lekker en fleurig plantje. Onze spelregels hierbij: max 10 kinderen per tijdstip, geen aanmelding vooraf en gewoon spelenderwijs genieten in het groen.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.