Stichting het Werkt ontvangt €25.000,-

Auteur Paula Anguita

Stichting het Werkt krijgt een bijdrage van €25.000,- van het Oranje Fonds voor de verdere ontwikkeling van StadsTuinderij Piushaven. De komende anderhalf jaar gaat Stichting Het Werkt hard aan de slag om van StadsTuinderij Piushaven een plek te maken die nog meer mensen inspireert en verbindt. Dit doet ze natuurlijk samen met haar projectpartners Stichting Social Energy en ZZP Groenwerk en de vele vrijwilligers die nu al op de tuin actief zijn.

StadsTuinderij Piushaven is in anderhalf jaar tijd uitgegroeid tot een dynamische plek waar ruim 100 vrijwilligers op natuurvriendelijke wijze groenten en kruiden telen. Die krijgen er heerlijke, gezonde gratis groente voor terug. Bovendien is op het terrein een winkeltje gevestigd waar de oogst vers van het land wordt verkocht en zijn er diverse horecagelegenheden in de Piushaven die werken met producten van de StadsTuinderij.

Niet alleen de vrijwilligers leren inmiddels van alle groene kennis die er op de StadsTuinderij aanwezig is: ook buurtmoestuinen in de wijken, basisscholen, het praktijkonderwijs, MBO’s en HBO’s profiteren van de mogelijkheden die de StadsTuinderij biedt.

Het toegekende bedrag zal worden ingezet voor het versterken van de educatieve, creatieve en economische activiteiten rondom de Stadstuinderij. Ook zal de samenwerking met lokale horeca en ondernemers worden uitgebreid.

Door verbinding, van burgers met allerlei verschillende achtergronden, maar ook van organisaties en van economische activiteiten met natuur, educatie en maatschappelijke participatie, ontstaat een heel vruchtbare omgeving. Zo wordt StadsTuinderij Piushaven een groene Tilburgse oase die alle deelnemers rijker maakt.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.