Toelichting plannen voor GroeiTuin 013

Op maandag 24 juni is er om 20.00 uur een bewonersbijeenkomst in wijkcentrum HeyHoef waar de StadsTuinderij Piushaven haar plannen voor de toekomst gaat toelichten. Het is de bedoeling dat de Stadstuin naar een deel van het terrein Zwartvenseweg/Reeshofdijk, de Stadsakker verhuist. Daar willen vrijwilligers en dagbesteders op kleinschalige en biologische wijze groenten, fruit, bloemen en kruiden gaan telen. In het plan is ook ruimte opgenomen voor bijenkasten, kippen en enkele varkens. We willen op het terrein een paviljoen bouwen waarin daghoreca, educatie, een informatiepunt en winkeltje voor verkoop van producten uit eigen tuin en streek plaats krijgen. Hiervoor hebben we bij de gemeente een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd. De bijeenkomst is bedoeld voor alle bewoners/eigenaars tussen Taxandriabaan, Baden Powellaan, Baron van Voorst tot Voorstweg en het spoor.  

Tijdens deze informatiebijeenkomst is er gelegenheid voor vragen en reacties. Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt waarin alle vragen/reacties én antwoorden worden opgenomen. Dit verslag maakt deel uit van onze aanvraag van de wijziging van het bestemmingsplan.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.