Vlog 5: Samen Groeien en Bloeien met… Bioboerderij ’t Schop

In de reeks ‘Samen Groeien en Bloeien Met’ gaan we vanuit GroeiTuin013 in gesprek met de leukste partners van onze groene huiskamer in Tilburg. Dit keer gaan we langs bij Bart en Jan van den Broek van Bioboerderij ’t Schop. Te vinden aan de Esbeekseweg 2 in Hilvarenbeek.

Hier draait alles om beleving en ze werken natuurinclusief. Bioboerderij ’t Schop heeft een eigen kudde Black Anguskoeien die ook ingezet wordt voor landschapsbeheer.

De boerderij bestaat dit jaar precies 100 jaar. Hun overgrootvader bouwde de boerderij ruim een eeuw geleden (in 1923). Inmiddels is het ontwikkeld van multifunctionele boerderij naar volledige biologische bedrijfsvoering met eigen streekwinkel, waarbij ze jaarlijks ruim 10.000 mensen ontvangen voor (teambuilding)activiteiten. Het vlees van de slagerij van ’t Schop wordt verkocht bij ons op GroeiTuin013 en ze vertellen in deze video graag over de aanleiding hiervoor en hun visie daarbij.  

Om samen stil te staan bij deze bijzondere samenwerking, worden ook Bart en Jan door Judith geëerd.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.