Witlofsoep van het Culi-team!

Kook samen met het Culiteam van GroeiTuin013 voor een Appel en ’n Ei. Elke week maakt het culiteam van de tuin een lekker, gezond, goedkoop en makkelijk gerecht met verse groenten uit de tuin van het seizoen. Ze koken voor een appel en een ei dus!

Het Culiteam bestaat uit vrijwilligers Rilana, Kimberly, Patrycja, Mirjam en Lydia. Eens per maand neemt Judith een kijkje in de keuken. Op 9 april maakten ze een heerlijk witlofsoepje met daarbij croutons en een salade met verrassing vanuit de tuin.

Je maakt het recept als volgt:

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

2 uien
1 kg witlof
60 gr boter
60 gr bloem
4 theelepels suiker
1,5 liter groentebouillon (maken met blokjes en gekookt water)
300 ml kookroom
snufje peper en zout
Oud brood voor de croutons

En verder: wat bieslook, peterselie of eetbare bloemen uit de GroeiTuin om te garneren.

Benodigdheden

Staafmixer
Grote pan
snijplank en goed mes

BEREIDING

  1. Hak de uien fijn. Smelt de boter in een (soep)pan. Bak de uien een paar minuutjes tot ze glazig zijn.
  2. Verwijder vies blad en het kontje van de witlof en snijd de witlof in reepjes
  3. Voeg de witlof toe aan uien en bak kort mee. Voeg dan de suiker en bloem toe en roer erdoor tot je de bloem niet meer ziet.
  4. Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf goed roeren en breng je de soep zachtjes aan de kook. Laat ca. 10 minuutjes koken.
  5. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep en voeg dan al roerend de kookroom toe.
  6. Voeg eventueel nog peper en zout toe om op smaak te brengen. Garneren kan met bieslook, peterselie, amandelschaafsel of eetbare bloemen

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.