Vacature Tuinder Groeituin013

Organisatie: GroeiTuin013, Tilburg

Omvang: 32 uur per week

Ingangsdatum: 1 maart 2021

Contractduur: 1 jaar, met intentie tot verlenging

Voor onze nieuwe locatie Groeituin013 zijn we op zoek naar een ervaren tuinder. Groeituin013 is een kleinschalig stadstuinbouwproject waar o.a. groenten, kleinfruit, bloemen en kruiden worden geteeld en waar veel vrijwilligers en mensen met een indicatie dagbesteding actief zijn. Groeituin013 is de voortzetting van Stadstuinderij Piushaven. 

Wat houdt het werk in: 

Als tuinder ben je verantwoordelijk voor een verzorgde tuin en een kwalitatief en kwantitatief goede oogst. Je coördineert de planning en voert alle voorkomende tuinwerkzaamheden uit, van zaaien en planten tot en met oogst en aflevering. 

Aangezien er veel vrijwilligers en dagbesteders in de tuin actief zijn, werk je nauw samen met de coördinator die deze vrijwilligers teelttechnisch aanstuurt en ondersteunt. De aansturing van de vrijwilligers valt echter niet onder jouw verantwoordelijkheid. 

Daarnaast stem je goed af met de twee algemeen coördinatoren. Zij faciliteren de vrijwilligers en dagbesteders in alle werkzaamheden op de locatie, borgen de sfeer, organiseren activiteiten, verzorgen interne en externe communicatie en dragen zorg voor een goede organisatie van de winkel.

De nieuwe tuin is de komende 1 tot 2 jaar volop in opbouw en ontwikkeling. Dit betekent ook dat de teeltpercelen ontwikkeld moeten worden op grond die lange tijd braak heeft gelegen. Mogelijk wordt op termijn een biologisch keurmerk aangevraagd.

Functieomschrijving

 1. Zorgdragen voor de – biologische – teelt van groenten, kleinfruit, bloemen en kruiden;
 2. Plannen en uitvoeren van alle benodigde werkzaamheden voor het bewerken van de grond, zaaien, verzorgen, oogsten, bewaren en afleveren van het geoogste product voor de eigen winkel en voor externe verkoop;
 3. Afstemmen met de overige coördinatoren over uitgevoerde en te verrichten werkzaamheden door vrijwilligers en dagbesteders; 
 4. Afstemmen met de overige coördinatoren over te verwachten oogst, aanlevering winkel en mogelijkheden tot verkoop;
 5. Groeituin013 beheren als een prettige, mooie plek voor vrijwilligers, dagbesteders en bezoekers;
 6. Optreden als ambassadeur van Groeituin013 in externe contacten;
 7. Bijhouden van een deugdelijke administratie en andere wettelijk verplichte zaken.

Functie-eisen, vaardigheden en verantwoordelijkheden

Voor de invulling van de vacature zijn we op zoek naar een praktische, sociale, gedreven en zelfstandige kandidaat die:

 • Functioneert op MBO+ werk-/denkniveau;
 • Relevante kennis/ opleiding heeft in de biologische land-/tuinbouw;
 • Meerdere jaren werkervaring heeft in de (biologische) tuinbouw: in de vollegrond en bij voorkeur ook in kasteelt;
 • Goed functioneert binnen een team;
 • Praktisch, oplossingsgericht en flexibel is;
 • Over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt;
 • Ervaring heeft in het omgaan met vrijwilligers en kwetsbare mensen

Aanvullende informatie bij de functie:

Goede afstemming en samenwerking is van belang. De werktijden zijn onregelmatig aangezien de werkzaamheden veranderen met de seizoenen. Het aantal contracturen per week is een gemiddelde over de gehele periode. De mogelijkheid bestaat dat werktijden op termijn ook op zaterdag zijn. 

Arbeidsvoorwaarden

De salariëring is conform de cao Sociaal Werk, schaal 5. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hein van den Hurk (06 46773035). Meer informatie over Stichting Het Werkt en Groeituin013 kun je vinden op onze websites: www.hetwerkt.eu en www.groeituin013.nl

Interesse?

Dan zie we graag je sollicitatie tegemoet. Deze kun je uiterlijk tot en met 17 februari 2021 sturennaar info@hetwerkt.eu ter attentie van Hein van den Hurk.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.