Benodigdheden (4 personen)
- 1 kg knolselderij
- 0,2 liter melk
- 2 theelepels truffelolie
- beetje peper en zout
- 800 gram boerenkool
- 1 gram sambal oelek
- beetje zonnebloemolie, peper en zout
- paar stronkjes bimi
Bereidingswijze
Knolselderij-truffelpuree
Schil de knolselderij en snijdt deze in gelijke stukken. Gaar de knolselderij in 30 minuten in de oven op 180 graden. Gebruik een keukenmachine of blender om de knol te pureren. Voeg de melk en de truffelolie toe. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Pittige boerenkool
Kook de boerenkool in enkele minuten beetgaar in kokend water. Koel de boerenkool daarna af in ijswater om het garingsproces te stoppen. Zeef de boerenkool. Zorg voor een hete pan, voeg een klein laagje zonnebloemolie toe. Wok de boerenkool met de sambal en voeg nog een beetje peper en zout naar smaak toe.
Garnering: blancheer een paar stronkjes bimi en maak het gerecht daarmee af.
Eet smakelijk!
Dit gerecht staat bij RAW op de kaart met langzaam gegaarde procureur (varkensnek) en zoete aardappelen i.p.v. knolselderij.