Doe mee

Samen groeien en bloeien

Een plek waar je elkaar inspireert, waar je samen actief bent, een plek waar mensen tot bloei komen; dát is wat GroeiTuin013 wil zijn.

Doe mee!

GroeiTuin013 verbindt. Er ontstaan contacten en initiatieven om de stad mooier en leefbaarder te maken. De tuin biedt mensen nieuwe mogelijkheden om te leren en te ontdekken. Het is een plek waar de maatschappij behoefte aan heeft. Een plek in Tilburg waar we samen groeien en bloeien en waar iedereen die er werkt trots op kan zijn.

Op dit moment zijn er 80 vrijwilligers en een aantal deelnemers aan trajecten actief. Onder professionele begeleiding dragen zij zorg voor de tuin zoals het telen van seizoensgroenten, kruiden, zaden en bloemen en het verzorgen van dieren.

Vrijwilligers

Even klaar met de drukte van de stad en op zoek naar een groene, gezonde plek in Tilburg? Tussen onze planten en kruiden, met je handen in de aarde, kom je heerlijk tot rust. Of geniet je meer van de sociale contacten bij het koffiedrinken of in onze winkel of wil je zelf geteelde producten verkopen, een activiteit organiseren of voor onze dieren zorgen? Bij GroeiTuin013 kom je in aanraking met allerlei mensen die passie hebben voor het buitenleven. En heb je een middagje lekker in de tuin of winkel gewerkt? Dan neem je voor je maaltijd ’s avonds thuis, gratis een portie groenten mee! Kijk hier voor meer informatie over vrijwilliger worden bij GroeiTuin013.

Dagbesteding

GroeiTuin013 is een plek waar dingen natuurlijk groeien. Ook mensen! We bespreken dan ook graag samen met jou wat je wilt leren. Op de tuin hebben we allerlei mogelijkheden om hier aan te werken. Je wordt daarbij begeleid door gediplomeerde werkbegeleiders van Stichting Het Werkt. Welke beperking of problematiek je hebt is niet zo belangrijk. Wel dat je van de buitenlucht houdt! Kijk hier voor meer informatie over het dagbestedings-traject bij GroeiTuin013.

Menss

Iedereen hoort graag ergens bij, doet graag mee in de maatschappij. Maar soms lukt dat door omstandigheden even niet. (Vrijwilligers)werk en meedoen aan leuke activiteiten kunnen je dan op weg helpen. Ook sociale contacten zijn daarbij erg belangrijk. Menss (Meedoen en Sociale Stijging) kan je daarbij ondersteunen met een Menss-traject. Kijk hier voor meer informatie over onze Menss-trajecten.

Hier kun je de digitale flyer over onze trajecten downloaden.

Meedoen

Wees welkom! GroeiTuin013 is altijd op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers en dagbesteders die een handje willen helpen. En ook voor een Menss-traject kun je bij GroeiTuin013 terecht. Neem voor meer informatie contact op met onze coördinatoren:

Susan van den Nieuwelaar:
06 307 595 72 of
susan@groeituin013.nl

Mariël Hallie: 
06 834 403 45 of 
mariel@groeituin013.nl

Vrijwilligers over de tuin

Toos, vrijwilliger

 “Lekker buiten bezig zijn, samen met anderen dat vind ik belangrijk. En zo mooi om te zien hoe zo’n klein zaadje een rode kool wordt.”

Thea, vrijwilliger

 “Sinds maart 2015 ben ik vrijwilliger. Mijn eigen moestuin had ik net opgezegd omdat ik het alleen niet meer kon bijhouden. Hier werk je samen met anderen aan één grote tuin. Lekkere groenten en gezelligheid samen. Ook worden er activiteiten buiten de tuin om georganiseerd voor de vrijwilligers.”

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.