Oekraïense Borscht
Iwan Mazepe is de bedenker van de Oekraïense Borscht zoals we hem vandaag de dag kennen. Hij was de eerste die ook het bietenblad toevoegde aan de bekende soep. In 1600 nam hij maar liefst 17 koks…
Yacon soep met knolselderij en prei
Yacon is een van de meest bijzondere planten die op GroeiTuin013 groeit, ook wel appelwortel genoemd. De plant komt oorspronkelijk uit het Andes-gebergte. Als je ‘m voor de vorst oogst…
Tomaten sorbetijs met gember en basilicum
Geserveerd met gemberkoekjeskruimel en een chocoladecherrytomaat Benodigdheden (voor +/- 1 liter ijs) 8 grote rijpe (tros)tomaten 2 eetlepel tomatenpuree 2 cm gember (geraspt) 100 gr suiker 100 ml water 1…
Gourmet pizza met groene asperges
Gourmet pizza staat voor verse, verantwoordelijk pizza’s met niet alledaagse toppings die met veel liefde worden bereid. Benodigdheden (voor 1 pizza) 1 Bol pizzadeeg, ook te verkrijgen bij Pizzabar Rijslust…
Boerenkool – brood gnocchi (No Waste)
Benodigdheden (4 personen) 250 gr oud brood 1,5 dl volle melk 500 gr boerenkool 2 eieren 4 á 5 eetlepels Italiaanse bloem Zout en peper snufje nootmuskaat (bij voorkeur vers…
Kapusniak (witte koolsoep)
Benodigdheden (4 personen) 1,5-liter groentebouillon 4 aardappels 1 kleine wortel 100-gram knolselderij ½ prei ½ witte kool 100-gram gerookte spekblokjes 1 eetlepel bloem 2 laurierblaadjes 5 peperkorrels eventueel nog peper…
Kerstrecepten met palmkool en aardperen
Benodigdheden Salade van palmkool (4 personen) Voor de palmkoolalade: 300 gram palmkool 100 gram gerookte amandelen 50 gram Parmezaanse kaas Voor de vinaigrette: 1 deel bieslookbloem azijn, of witte wijnazijn/appelazijn 1…
Gemarineerde Coeur de Boeuf tomaten met burrata
Benodigdheden (4 personen) 1 kg Coeur de Boeuf tomaten 1 Black Prince tomaat 2 limoenen 1 sjalot ½ rode peper 1 stengel Chinese bieslook 100 ml water beetje Oost Indische…
Truffel aardappelsalade met gekookte eieren
Benodigdheden (4 personen) 700 gram nieuwe aardappelen 6 eieren 1 ½ theelepel truffeltapenade 5 eetlepels mayonaise 3 eetlepels crème fraîche 1 eetlepel gesneden bieslook 1 eetlepel gehakte peterselie Olie Gladde…
Andijvie quiche met blauwe kaas
Benodigdheden (4 personen) Voor het deeg: 300gr bloem 150gr roomboter snufje zout 1 ei Beetje water Voor de quiche: 650 gr andijvie 4 eieren 225 ml verse slagroom 150 gr…
Couscous met tuinbonen en pompoen
Benodigdheden (4 personen) 1 kg verse tuinbonen 500 gram couscous Schijfje citroen 1 fles pompoen 2 gepureerde uien 400 gram gelekte tomatenstukjes uit pakje 150 ml chilisaus Olijfolie Komijn Gember…
Turkse börek met feta en spinazie
Benodigdheden (4 personen) 1 pak filodeeg 1 kg spinazie 3 teentjes knoflook 4 sjalotje 2 eetlepels olie 250 g feta 250 g mozarella 6 eieren 150 g boter Peper Zout…
Gegrilde tonijn met caponata van gegrilde groenten en rucola olie
Benodigdheden (4 personen) 4 tonijnsteaks á 100 gram per stuk 2 rode paprika’s 2 gele paprika’s 1 courgette 1 aubergine 150 ml olijfolie 1 teentje knoflook 100 gram rucola 5…
Witlofsalade
Benodigdheden (4 personen) 3 stronkjes witlof 3 stengels bleekselderij 10 walnoten 100 gram belegen kaas 20 gram verse bieslook 2 mandarijntjes 4 hardgekookte eieren Dressing: 1 grote el mayonaise 1 kleine el…
Geroosterde spruitjes met knolselderij puree
Benodigdheden (4 personen) 750 gram spruitjes 2 knolselderijen 3 el Ras El Hanout-kruiden 50 ml plantaardige room 100 gram gedroogde abrikozen 100 gram pijnboompitjes 1 el Aceto balsamico 1 el Zonnebloemolie …
Knolselderij-truffelpuree met pittige boerenkool en bimi
Benodigdheden (4 personen) 1 kg knolselderij 0,2 liter melk 2 theelepels truffelolie beetje peper en zout 800 gram boerenkool 1 gram sambal oelek beetje zonnebloemolie, peper en zout paar stronkjes bimi…
Chef pompoen (muskaatpompoen met avocado)
Benodigdheden (6 personen) 2 muskaatpompoenen 2 avocado’s 3 citroenen 3 eieren 100 gram bloem 125 gram suiker 75 gram poedersuiker 20 gram Ras el Hanout 6 blaadjes koriander Beetje olijfolie Pompoenpitolie…
Gevulde courgette met aubergine, maiskipfilet en brie
Benodigdheden (4 personen) 1 aubergine 1 courgette 1 rode ui 1 maiskipfilet 100 gram brie-fenegriek 2 tomaten Zout Peper Basilicum Broodkruim BereidingswijzePrik met een scherp mesje de aubergine op enkele plaatsen…
Quiche van snijbiet, tomaat, Taleggio en oregano
Benodigdheden (4 personen) 1 sjalot 1 teentje knoflook Olijfolie om de ui en knoflook in te laten fruiten 50 ml witte wijn 500 gram risottorijst 25 gram truffelpasta ½ groentebouillonblokje 600…
Truffelrisotto met lente-ui uit de oven
Benodigdheden (4 personen) 1 sjalot 1 teentje knoflook Olijfolie om de ui en knoflook in te laten fruiten 50 ml witte wijn 500 gram risottorijst 25 gram truffelpasta ½ groentebouillonblokje 600…
Portabella burgers met spinazie, zoete aardappel en walnotenpesto
Benodigdheden (4 personen) 8 Portabella paddenstoelen 3 zoete aardappelen 2 handenvol jonge spinazie 1/2 el Italiaanse kruiden 1/2 eetlepel Ras el Hanout kruiden 1 tl knoflookpoeder 1 bos basilicum 2 radijsjes…
Tartaar van zeebaars met octopus en pesto van raapstelen
Benodigdheden (4 personen) 4 zeebaars filets 1/2 sjalot 1 limoen 1 el olijfolie voor de octopus: 1 octopus tentakel 1 liter water 1/2 liter witte wijn snufje zout 4 tenen knoflook…
Rouleaux van Italiaanse palmkool met tempura gamba
Benodigdheden (4 personen) 1 hele palmkool 6 bramen (gefermenteerd) 100 ml room snufje zout kurkuma en 7 spices 50 ml spinazie olie 10 ml tomasu (Nederlandse soja) 50 ml tempura mix…
Stoofschotel van witlof
Benodigdheden (4 personen) 4 stronken witlof 4 plakken gegrilde beenham 4 plakken belegen kaas 2 el honingmosterd 2 flinke zoete aardappelen (Bataat) 2 flinke kruimige aardappelen 1 bosje bosui 1 tl…
Roerbakspruitjes met noten, tofu en (wilde) rijst
Benodigdheden (4 personen) 500 gram spruitjes 350 gram tofu 75 gram gemengde noten 4 el zoete ketjap of sojasaus 2 el olijfolie 3 tl kurkuma 3 tl kerrie poeder snufje peper…
Gogumatang
Goguma mattang of Gogumatang is een Koreaanse zoete snack van stukken gefrituurde zoete aardappel, gecoat in een bruine siroop. Zoet en crunchy aan de buitenkant en zacht van binnen. Pas…
Pulled Porc
Pulled porc is langzaam gegaard varkensvlees. In dit geval van de scharrelvarkens van de StadsTuinderij. Voor dit gerecht is de schouder gebruikt, maar de procureur is hier ook geschikt voor….
Muskaatpompoen & Muskaatcourgettesoep
Benodigdheden (4 personen) 800 g muskaatpompoen 1 verse muskaatcourgette 2 tenen knoflook 1 blokje groenten bouillon 5 cm gember 400 ml kokosmelk massala 3 el olijfolie 2 uien verse tijm…
Aardperensoep (Topinamboer)
Benodigdheden (4-6 personen) 4 sjalotjes 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 600 gram aardperen 1 theelepel tijm en rozemarijn 1 liter groente- of kippenbouillon Flinke scheut room Klein stukje geitenkaas…