Team

GroeiTuin013 draait op vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders. Deze mensen worden begeleid en ondersteund door een klein professioneel en enthousiast team. Zij stellen zich graag voor.

Vacature

GroeiTuin013 is op zoek naar een Invalkracht coördinator. Kijk hier voor meer informatie.

Hein van den Hurk

Directeur Stichting Het Werkt

Actief zijn in een natuurlijke , groene omgeving is ontspannend en doet een mens goed. Dat weet ik uit eigen ervaring, aangezien ik in het verleden een aantal jaren zelfvoorzienend in de Spaanse Pyreneeën heb gewoond. Als directeur van Stichting Het Werkt wil ik bijdragen aan een mooie verbindende plek in Tilburg waar mensen samenwerken en elkaar versterken. Ik draag zorg voor de algemene organisatie en de doorontwikkeling van GroeiTuin013.

Theo Sanders

Teeltcoördinator

Van meet af aan, voorjaar 2015, ben ik als begeleider van de teelt betrokken. Eerst dus bij Stadstuinderij Piushaven, nu bij GroeiTuin013. Ik was al langer zoekende in het Tilburgse naar stadslandbouwmogelijkheden. En dan komt er ineens zo’n mooi project voorbij. Met heel veel plezier en toewijding doe ik mijn best om er samen met vrijwilligers, dagbesteders en collega’s iets moois en duurzaams van te maken, met gezonde en verantwoorde producten als resultaat.

Susan van den Nieuwelaar

Vrijwilligerscoördinator/trajectcoördinator

In februari 2022 ben ik begonnen als vrijwilligerscoördinator / trajectcoördinator. Tot begin 2022 heb ik als sociaal werker in Tilburg gewerkt en sinds 1,5 jaar volg ik bij Yuverta de avondopleiding tot hovenier. In mijn familie vind je verschillende boeren en tuinders, het buitenwerken zit zogezegd in mijn genen. Daarnaast ben ik een gezelligheidsdier en van nature nieuwsgierig aangelegd.
Voor mij telt iedereen mee. Allemaal hebben we een uniek pakketje wat er toe doet. En alle verschillen bij elkaar maken een sterk geheel. Je mag zijn wie je bent. Mooi dat ik deelnemers dit op de tuin ook hoor zeggen. Want tuinieren ontspant en geeft ruimte voor natuurlijke groei. En dat is wat hier gebeurt. Geweldig dat ik bij GroeiTuin013 mag werken!

Mariël Hallie

Vrijwilligerscoördinator/trajectcoördinator

Na 3 jaar gewerkt te hebben als begeleider beschermd wonen en ambulant begeleider voor Stichting Het Werkt ben ik maart 2021 begonnen als vrijwilligerscoördinator/trajectcoördinator op Groeituin013. Al van jongs af aan heb ik een passie voor alles wat leeft, groeit en bloeit; op de tuin komt voor mij dan ook alles samen. Het mooie aan Groeituin013 vind ik dat het voor iedereen in de stad is. Wat je afkomst, achtergrond of plek in de maatschappij dan ook mag zijn, alles komt er als een mooie smeltkroes samen. Voor ieder op zijn eigen manier. Bij GroeiTuin013 mag je mee doen en hoor je erbij, dat vind ik erg waardevol. Ik haal dan ook veel voldoening uit mijn werk en vind het fantastisch om hier te mogen werken!


Erik Meijs

Teeltcoördinator

Al vanaf mijn twaalfde ben ik bezig met tuinieren. Toen had ik al, samen met de overbuurman, een moestuin. Ik heb lang gestudeerd en ben vaak verhuisd en steeds zocht ik meteen weer een nieuwe moestuin. Ik heb dienstvervangend werk gedaan op tuinderij De Es in Haaren (toen; De Lichtberg), praktijkopleiding Warmonderhof (biologisch dynamische landbouw) gevolgd en HBO SPH met specialisatie tuin en natuur. Ik heb een groen been en een sociaal been, zeg ik altijd. Ik vind het fijn om buiten te werken maar deel graag met andere mensen wat er te doen, te leren en te ervaren is. 

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.