Menss

Menss; Meedoen en Sociale Stijging

Iedereen hoort graag ergens bij, doet graag mee in de maatschappij. Maar soms lukt dat door omstandigheden even niet. (Vrijwilligers)werk en meedoen aan leuke activiteiten kunnen je dan op weg helpen. Ook sociale contacten zijn daarbij erg belangrijk. Menss kan je daarbij ondersteunen met een Menss-traject.

Menss helpt je vooruit

Het Menss-traject is bedoeld voor mensen met een uitkering die zich wel eens eenzaam voelen, meer onder de mensen willen zijn of het idee hebben dat ze er alleen voorstaan. Zou je graag ergens aan de slag willen of ben je op zoek naar een fijne en sociale daginvulling maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten? Of wil je ontdekken wat je graag zou doen maar kom je hier niet aan toe? Of misschien vind je het fijn als iemand met je meekijkt naar je wensen en mogelijkheden. GroeiTuin013 biedt ondersteuning bij het meedoen aan de activiteiten op de tuin en het leggen van contacten met de andere medewerkers.

Meedoen bij GroeiTuin013

Als GroeiTuin013 jou een geschikte plek lijkt om (weer) iets te gaan doen of meer onder de mensen te komen, kun je je aanmelden voor ons Menss-traject. Samen met een professional van GroeiTuin013 ga je op een laagdrempelige manier kijken en ontdekken welke werkzaamheden het beste bij jou passen. Je krijgt ondersteuning bij groepsactiviteiten en individuele begeleiding op maat. De begeleiding is gericht op het omgaan met andere mensen in de tuin en het leren van nieuwe vaardigheden, ook leer je de tuinwerkzaamheden op een goede manier uit te voeren.

Wat je kunt doen bij GroeiTuin013

 • samen met anderen in de tuin werken óf alleen (planten, schoffelen, oogsten, bemesten, spitten, enz.)
 • in de winkel staan
 • voor de dieren zorgen
 • kleine klusjes doen
 • samen koffie drinken
 • gezamenlijke ruimte en winkel poetsen
 • met gezonde voeding bezig zijn/koken op de tuin
 • gastheer/vrouw zijn op de tuin
 • mee organiseren van activiteiten of een markt
 • veel ruimte voor eigen ideeën/initiatieven
 • alle bovenstaande activiteiten

Praktische informatie

Heb je interesse in ons Menss-traject of wil je meer informatie, neem dan contact op met een onze coördinatoren:

Susan van den Nieuwelaar:
06 307 595 72 of 
susan@groeituin013.nl

Mariël Hallie: 
06 834 403 45 of 
mariel@groeituin013.nl

Menss is een samenwerkingsverband van de volgende Tilburgse organisaties: 
ContourdeTwernFeniksDe Krachtcentrale 013MSTBroodje Aap & Linke SoepSK013 en GroeiTuin013.

Kijk hier voor meer informatie over Menss; Meedoen en Sociale Stijging.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.