Benodigdheden (4-6 personen)
- 4 sjalotjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 600 gram aardperen
- 1 theelepel tijm en rozemarijn
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- Flinke scheut room
- Klein stukje geitenkaas
- Paar plukjes tuinkers
Bereidingswijze
Sjalotjes fijn snipperen en circa 4 minuten aanfruiten in olijfolie. Voeg fijngesneden knoflook, aardperen, rozemarijn en tijm toe en roerbak alles 4 min. Voeg vervolgens de groente- of kippenbouillon toe en gaar de soep in 20 minuten op zacht vuur. Pureer de soep met de staafmixer, breng vervolgens opnieuw aan de kook en schenk er een flinke scheut room bij. Breng de soep op smaak met peper en brokkel er wat geitenkaas over. Garneren met een paar plukjes tuinkers.
Smakelijk eten!