Muskaatpompoen & Muskaatcourgettesoep

Kok: Anmire Vugs
Kookt voor: GroeiTuin013
Dit recept is: Veganistisch

Benodigdheden (4 personen)

  • 800 g muskaatpompoen
  • 1 verse muskaatcourgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje groenten bouillon
  • 5 cm gember
  • 400 ml kokosmelk
  • massala
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • verse tijm
  • nootmuskaat
  • zout/peper


Bereidingswijze
Schil en snij de muskaatpompoen en de muskaatcourgette in blokjes. Snipper de ui, knoflook en gember lekker fijn. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit vervolgens de ui, knoflook en gember tot het gekarameliseerd is. Voeg dan de muskaatpompoen en muskaatcourgette toe. En fruit samen aan. Voeg naar smaak nootmuskaat en massala toe en laat alle smaken samensmelten. Voeg dan de kokosmelk, bouillonblokjes en tijm toe en laat het sudderen totdat alles zacht gekookt is. Laat 35 minuten pruttelen en mix dan met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe naar smaak. 

Alles loopt in de soep!

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.