Kook samen met het Culiteam van GroeiTuin013 voor een Appel en ān Ei. Elke week maakt het culiteam van de tuin een lekker, gezond, goedkoop en makkelijk gerecht met verse groenten uit de tuin van het seizoen. Ze koken voor een appel en een ei dus! Eens per maand neemt Judith een kijkje in de keuken.Ā Dit keer maakte het Culiteam verse bietencarpaccio met Italiaanse Bruschette (met tomaatjes uit eigen kas!) en dit is het recept!
Recept Bietencarpaccio (voor 4 personen)
Ingrediƫnten
– 4 rode bio-bieten
– 200 gr Geitenkaas (Turkse winkel)
– 100 gr Zonnebloempitten (goedkoper dan pijnboompitten)
– 100 ml olijfolie (of home made basilicum olie)
– 1 kropje groene sla
– handje verse basilicum en platte peterselie
– snufje peper, zout en cayennepeper of chilivlokjes
Bereidingswijze
– Kook de rode bieten (30 minuten).
– Slice de bietjes als ze afgekoeld zijn heel dun.
– Pluk de sla en was deze.
– Bak en kruid(!) de zonnebloempitten in een droge hete pan, laat afkoelen.
– Verkruimel de geitenkaas.
Bordje opmaken:
– Leg de groene slablaadjes rondom op het bordje
.- Drapeer daarna dakpansgewijs de dunne bietenschijfjes op de salade.
– Verbrokkel de Geitenkaas boven het gerecht.
– Voeg de zonnebloempitten toe en verdeel je olie over het gerecht.
– Garnering: blaadje basilicum en platte peterselie.
Recept Italiaanse Bruschette
Ingrediƫnten
-1 wit brood. Bijvoorbeeld Stokbrood of Turks brood. Hoeft niet vers te zijn.
– teentje knoflook
– 100 ml verse olijfolie
– beetje verse basilicum
– 3 verse tomaten
– snufje zout
Bereidingswijze
– Verwarm de oven 10 min. voor op 200 graden.
– Snijdt het brood in stukken en leg circa 10 min. in de oven totdat het krokant is. Hoeft niet bruin te worden.
– Uit de oven halen
-Vers teentje knoflook eroverheen wrijven
-olijfolie erover
-schijfje tomaat erop
-blaadjes basilicum erop
-zout naar smaak erover strooien.
Smakelijk eten!