Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 stuks knolselderij
- 500 gram spruitjes
- 1 rode paprika
- 1 dun preitje
- 100 gr pinda’s (goedkoper dan pijnboompitten)
- 100 ml olijfolie (of home made basilicum olie)
- klontje boter
- 100 ml melk
- snufje peper, zout en cayennepeper of chilivlokjes
Bereidingswijze
Maak de knolselderij goed schoon en snijd deze in blokjes. Kook deze in een grote pan water circa 30 min.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak en kruid(!) de pinda’s in een droge hete pan met peper, chili en een beetje zout. Haal de pinda’s uit de pan en laat afkoelen. Voeg olie toe aan de hete pan en roerbak de spruitjes circa 5 min.
Maak de paprika schoon en snijd dunne reepjes (juliënne). Maak het preitje schoon en snijd dunne reepjes. Giet de knolselderij af als deze gaar is. Stamp de knolselderij en breng op smaak met een beetje boter en melk. Schep de roergebakken spruitjes en pinda’s door de stamppot.
Voeg aan het geheel de rauw gesneden paprika toe. Maak het af met ringetjes rauwe prei voor een lekkere bite.
Smakelijk eten!