Benodigdheden (4 personen)
- 1 kg verse tuinbonen
- 500 gram couscous
- Schijfje citroen
- 1 fles pompoen
- 2 gepureerde uien
- 400 gram gelekte tomatenstukjes uit pakje
- 150 ml chilisaus
- Olijfolie
- Komijn
- Gember
- Kurkuma
- Zout
- Peper
- Paprika poeder
- Knoflook
- Safraan
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
Zet een stoompan op met flink wat water en breng het aan de kook. Leg er vervolgens een schijfje citroen in en doe de tuinbonen erbij. De tuinbonen zijn na 30 min minuten klaar als ze zacht zijn geworden. Doe de gekookte tuinbonen vervolgens in een koekenpan en zet op een zacht vuurtje met wat komijn, olijfolie, zout en 1 of 2 teentjes knoflook. Een beetje met een vorkje prakken, even opwarmen en klaar.
Saus
Zet een pannetje op met 1½ liter water. Zet het vuur aan en voeg aan het water toe: 1 gepureerd uitje, snufje kurkuma, zwarte peper, gember, zout, safraan, paprikapoeder, 150 ml chilisaus, 100 gram gesneden tomaten uit een pakje en 1 teentje knoflook. Breng het geheel aan de kook. Neem de pompoen, schil deze en snijdt de pompoen in schijfjes of stukjes. Leg deze in saus tot ze lekker zacht zijn.
Maak de couscous. Meng eerst een beetje zout en olie door elkaar, doe vervolgens wat koud water bij de couscous en wacht dan 5 min. Roer de couscous met je hand even los. Wanneer deze begint op te drogen doe je de couscous nog ongeveer 20 minuten in de stoompan.
Verdeel het heerlijke prutje van de versgekookte tuinbonen en de schijfjes pompoen over de couscous en maak af met het sausje. Precies zoals de moeder van Rachid het vroeger klaarmaakte, mjammie!
Smakelijk eten!
Bekijk hier hoe Rachid el Hajoui couscous met tuinbonen en pompoen bereidt.