Benodigdheden (4 personen)
Voor het deeg:
- 300gr bloem
- 150gr roomboter
- snufje zout
- 1 ei
- Beetje water
Voor de quiche:
- 650 gr andijvie
- 4 eieren
- 225 ml verse slagroom
- 150 gr ongezouten walnoten
- 200 gr geraspte kaas
- 200 gr blauwe kaas
- snufje peper
- snufje zout
- beetje basilicum
Bereidingswijze
Deeg
Meng alle ingrediënten bij elkaar en kneed het samen tot een glad deeg, is het nog kruimelig, voeg dan wat water toe. Verpak het in folie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast
Quiche
Verwarm de oven voor op 200° en rol het taartdeeg uit. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg (Prik wat gaatjes in de deegbodem). Snijd de andijvie, spoel het goed af en doe de andijvie dan in een pan met kokend water op matig vuur en laat 5 minuten slinken. Daarna goed uit laten lekken. Klop in een kom de eieren los met slagroom en voeg wat peper en zout toe naar smaak. Snijd de blauwe kaas en walnoten in kleine stukjes.
Schep de uitgelekte andijvie, noten, basilicum, de blauwe kaas en de helft van de geraspte kaas door het eierbeslag heen. Doe het beslag voorzichtig in de taartvorm. Strooi de rest van de geraspte kaas over het mengsel heen en bak de taart in 25-35 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!