Gourmet pizza met groene asperges

Kok: Rosanne Janssen
Kookt voor: Pizzabar Rijslust
Dit recept is: Niet vegetarisch

Gourmet pizza staat voor verse, verantwoordelijk pizza’s met niet alledaagse toppings die met veel liefde worden bereid.

Benodigdheden (voor 1 pizza)

  • 1 Bol pizzadeeg, ook te verkrijgen bij Pizzabar Rijslust
  • 200 gram semola
  • 80 gram pizza mozzarella
  • 8 groene asperges
  • 25 gram zongedroogde tomaatjes
  • Handje zwarte olijven
  • Prosciutto crudo, liefst vers en dun afgesneden
  • Blaadjes basilicum

Bereidingswijze
Laat je pizzadeeg alvast op kamertemperatuur komen, dit is beter voor het deeg en zo stretch je de pizza makkelijk groot. Verwarm de oven op 265 graden Celsius of gebruik je eigen pizzaoven. Was de asperges, snijd eventueel naar wens doormidden. Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes en snijd de zwarte olijven in stukjes.

Pizzatime
Leg de deegbol in wat semola. Druk de bol voorzichtig plat, draai de bol om en doe dit nog een keer. Neem het deeg in je hand en maak er als het ware een rand in. Druk nu met de vingertoppen het deeg groter. Het liefst een ronde vorm.
Zodra het deeg de grootte heeft van je hand, plaats je je handen verticaal bovenin. Nu kun je voorzichtig aan het deeg trekken en het draaien waardoor het groter wordt.
Heeft het deeg de gewenste grote, dan ga je over op beleggen van de pizza. Mocht je geen pizzaoven hebben, leg de pizza dan op bakpapier. Bedek de pizza met pizza mozzarella.  Hierna leg je naar wens de asperges, zongedroogde tomaatjes en olijven op de pizza. De pizza mag nu de oven in! De pizza is klaar wanneer deze een mooie goudkleurige rand heeft. Haal de pizza uit de oven en leg hierna de prosciutto crudo en basilicum op de pizza.

Nieuwsgierig hoe onze pizzaiolo’s de pizza’s stretchen? Ga naar onze socials om het filmpje te bekijken.

Buon Appetito!
Ciao

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.