Door Inja van Inza’s Seoulkitchen
Kimbap, wat is dat zal je denken…?
Kim is zeewier en bap is rijst.
Benodigdheden:
- 400 gr verse spinazie
- ¼ in repen gesneden Danmuji/Taguan-geel gefermenteerde daikon (toko)
- 1 kleine wortel julienne (in reepjes gesneden)
- ½ komkommer julienne (in reepjes gesneden)
- omelet reepjes of andere proteine naar keuze
- 4 vellen Gimbap Gim of Nori
- 4 porties sushi rijst
- pure sesamolie (van geroosterd sesamzaad)
- zout en peper
- geroosterde sesamzaadjes
- fijngehakt teentje knoflook
- rolmatje
Bereidingswijze
Eerst de spinazie kort blancheren en uitknijpen. Breng op smaak met de gehakte knoflook, zout en sesamolie. De wortel kort bakken, zodat deze knapperig blijft.
Maak deze op smaak met wat sesamolie en zout. Meng de rijst met sesamolie, zout en sesamzaadjes. Zet de danmuji, komkommer en omelet klaar.
Leg een vel Gimpab Gim of Nori op een rolmat en bekleed de helft met een laagje rijst. Verdeel de ingrediënten laag voor laag over de breedte en rol de kimbap op tot een mooie stevige rol.
Smeer ‘m in met een kwastje sesamolie en laat 5 minuutjes rusten.
Snijd de rol in plakjes, serveer en smullen maar!
Fotografie: Christel Doevendans