Benodigdheden (12 stukken)
- 1 eetlepel PepperParents: Basic Blendy (15 gram)
- 275 gram wortels (na schillen en raspen)
- 2 citroenen
- 4 eieren
- 275 gram bloem
- 200 gram kristalsuiker
- 80 gram grove kokosvlokken
- 100 gram poedersuiker
- 150 ml zonnebloemolie (of andere smaakloze olie)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik in en bestrooi met een beetje bloem. Was, schil en rasp de wortels zo fijn mogelijk.
Voeg bloem, bakpoeder, Pepper Parents Basic Blendy samen in een grote kom en mix. Roer daarna de suiker er doorheen. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de geraspte schil en sap van 1 citroen toe en doe er de olie en vanille- extract bij. Roer er vervolgens de geraspte wortel en kokosvlokken door.
Voeg dan beetje bij beetje het mengsel met de olie toe aan het droge mengsel. Het moet een plakkerige structuur krijgen.
Giet het mengsel in het cakeblik en bak 55-60 minuten in de oven.
TIP: prik erin met een sateprikker, als deze er droog uitkomt is de cake goed.
Meng in een bakje de schil en sap van de tweede citroen en voeg de beetje bij beetje de poedersuiker toe. Roer dit tot een wat dikkere substantie.
Haal de cake uit de oven, prik gaatjes over de gehele cake en wrijf de poedersuikerpasta over de cake.
Koel een uurtje af en haal de cake voorzichtig uit het blik, laat 2 uur rusten en bewaar vervolgens in een cakeblik.
TIP: de cake is ook prima in te vriezen, zorg er dan wel voor dat die volledig is afgekoeld.
Fotografie: Christel Doevendans