Benodigdheden (4 personen)
- 700 gram nieuwe aardappelen
- 6 eieren
- 1 ½ theelepel truffeltapenade
- 5 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel gesneden bieslook
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Olie
- Gladde mosterd
- Zout en peper
Bereidingswijze
Gevulde eieren
Kook 6 eieren hard. Halveer ze en neem het eigeel apart. Druk het eigeel met een lepel of spatel door een zeef. Meng hierdoor een ½ theelepel truffeltapenade en 2 á 3 lepels mayonaise. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren.
Aardappelsalade
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van een ½ cm. Houd 100 gram apart en kook de rest beetgaar in 8 á 10 minuten, giet af en stoom droog. Meng nu 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel gesneden bieslook en 1 theelepel truffeltapenade. Voeg de gekookte aardappels toe aan het mengsel en breng op smaak met zout, peper en een klein beetje gladde mosterd.
Aardappel krokant
Spoel de apart gehouden 100 gram aardappelen in koud water tot dat het water helder wordt en maak ze droog met keukenpapier of een handdoek. Pak een pannetje en doe hier een bodempje olie in en verhit op matig vuur. Voeg de droge blokjes toe en gaar ze al roerende goudbruin tot de grote belletjes in de olie verdwijnen.
Borden opmaken
Leg een vormpje op het bord en schep daar de aardappelsalade in, duw voorzichtig aan. Haal de vorm weg en leg de gevulde eieren tegen de aardappelsalade aan. Maak het geheel af met verse kruiden, truffel en de aardappel krokant.
Eet zomers smakelijk!
Bekijk hier hoe Björn van der Pol Truffel aardappelsalade met gekookte eieren bereidt.