Voor de nieuwe rubriek ‘Appel en ’n Ei’ koken de dames van het Culiteam van GroeiTuin013 een gezonde, lekkere, verrassende én betaalbare maaltijd. Voor een appel en een ei dus!
Vandaag komen er volop courgettes van het land en ons Culiteam maakt daar een heerlijke orzotto van.
Neem een kijkje in de keuken bij ze… en ontdek of het in de smaak valt aan tafel.
Benodigdheden (4 personen)
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 courgette
- 400 gram orzo
- 2 blokjes groenten bouillon (+ 1 liter water)
- 1 handje verse Italiaanse kruiden, zoals basilicum, peterselie, salie, oregano of 2 theelepels gedroogde kruiden
- 50 gram geraspte kaas
- zout
- peper
Bereidingswijze
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Pel de ui en knoflook en was de courgettes. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de courgette in dunne reepjes. Bak de ui, courgette, en knoflook ongeveer 2 minuten in de olijfolie. Voeg de orzo toe en roer goed door. Bak ongeveer 2 minuten.
Maak intussen de groentebouillon klaar. Voeg net zoveel bouillon toe aan de orzo, zodat deze net onder water staat. Laat het geheel lekker pruttelen. Voeg steeds wat bouillon toe als deze is ingedroogd. In totaal moet de orzo ongeveer 8 tot 10 minuten koken. Proef even of jouw orzo gaar is. Hak intussen de verse kruiden fijn en voeg deze toe aan de orzo. Roer ook de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met een beetje garnering en een grote glimlach!