Benodigdheden (4 personen)
- 4 tonijnsteaks á 100 gram per stuk
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 150 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 100 gram rucola
- 5 blaadjes basilicum
- beetje peper en zout
Bereidingswijze
Caponata
De courgette en aubergine in lange dunne plakken snijden van ongeveer 0,5 cm dik. De paprika’s ontdoen van het steeltje en de zaadlijsten en gril ze + 5 minuten in de oven op 180℃. Gril vervolgens de courgette en aubergine. Snij tenslotte alle groenten samen met de basilicum grof en breng op smaak met peper en zout.
Tonijn
Gril de tonijn circa 30 seconden aan beiden kanten op een hete grilplaat. Laat de tonijn vervolgens 2 minuten op 180℃ in de oven garen
Rucola olie
Meng de rucola, olijfolie en knoflook met een staafmixer tot er een gladde olie ontstaat. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Schik de gegrilde groenten op een bord. Snijd de tonijn in 4 plakken en verdeel deze over de groenten. Maak het gerecht af met de rucola olie en garneer met een paar blaadjes basilicum en rucola.
Buon appetito!