Gemarineerde Coeur de Boeuf tomaten met burrata

Kok: Robin Verheyen
Kookt voor: Te Koop
Dit recept is: Veganistisch

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 kg Coeur de Boeuf tomaten
  • 1 Black Prince tomaat
  • 2 limoenen
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 stengel Chinese bieslook
  • 100 ml water
  • beetje Oost Indische kers
  • Olijfolie
  • snufje peper en zout
  • Italiaans kruiden zout

Bereidingswijze
Gemarineerde Coeur de Boeuf tomaten
Snijd 500 gram Coeur de Boeuf en de Black Prince  in 8 stukken en halveer die dan weer zodat je 16 stukjes hebt.  Doe de tomaten in een kom en marineer deze met limoenrasp, olijfolie, peper en het Italiaanse kruidenzout.

Bouillon van coeur de boeuf tomaat en rode peper
Snijd de rest van de Coeur de Boeuf tomaten klein. Snijd ook de Chinese bieslook, sjalot en rode peper klein en doe die samen met de Coeur de Boeuf tomaten in de blender. Voeg 100 ml water, een snuf zout en sap van 1 limoen toe en blend dit tot een soepje. Leg een zeef op een kom, leg hier de passeer doek overheen en giet je massa op. Laat het geheel ongeveer een half uurtje uitlekken.

Burrata
Snijd plakken van de burrata en maak daar wat kleine blokjes van. Marineer deze met olijfolie, peper en zout.

Opmaak
Leg de tomaten in een cirkel op het bord en schik daar de burrata tussen. Werk af met de bloemen en blaadjes van de Oost Indische kers en de bloemen van de Chinese bieslook. Giet in het midden de bouillon

Eet zomers smakelijk!

Bekijk hier hoe Robin Verheyen Gemarineerde Coeur de Boeuf tomaten met burrata bereidt.

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.