Benodigdheden (4 personen)
- 750 gram spruitjes
- 2 knolselderijen
- 3 el Ras El Hanout-kruiden
- 50 ml plantaardige room
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 100 gram pijnboompitjes
- 1 el Aceto balsamico
- 1 el Zonnebloemolie
- Snufje zout
Bereidingswijze
Maak de knolselderij schoon en snijdt deze in kleinere stukken. Kook dit in gezouten water en giet af. Even wegzetten. Maak de spruitjes schoon en snijdt ze doormidden. Doe in een grote kom de spruitjes, olie, ras El Hanout kruiden en zout en meng goed door. Rooster de spruitjes in een voorverwarmde oven op 180 hete lucht in 20 minuten beetgaar met een krokant randje.
Ga verder met de knolselderpuree. Pureer de knolselder met de plantaardige room tot een mooie romige puree. Hoeft niet heel fijn te zijn. Snijd of knip de abrikozen in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi goudbruin.
Pak een mooi bord en schep de knolselderpuree erop. Daarop een grote schep met geroosterde spruitjes en garneer met de pijnboompitten en abrikozen. Maak af met een lepeltje aceto balsamico azijn.
Geniet met smaak!