Benodigdheden (4 personen)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 maiskipfilet
- 100 gram brie-fenegriek
- 2 tomaten
- Zout
- Peper
- Basilicum
- Broodkruim
Bereidingswijze
Prik met een scherp mesje de aubergine op enkele plaatsen in. Leg deze dan 20 minuten in een oven van 200 0C, laat even afkoelen en pel de aubergine. Hak het vruchtvlees grof en roerbak het enkele minuten met een gesnipperde rode ui.
Snijd de tomaat en de brie in blokjes, hak de basilicum grof en meng het met de aubergine. Breng het geheel op smaak met zout en peper, laat afkoelen.
Snijd de courgette in dikke plakken of (kleine courgette overlangs) en hol ze uit. Blancheer de courgette kort en spoel koud af. Droog de courgettes op een keukendoek, zet ze rechtop in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
Snijd de maiskipfilet in dunne reepjes en bekleed de bodem van de courgette ermee. Vul de courgette verder met de aubergine-vulling en bestrooi met broodkruim. Gratineer de gevulde courgette in een oven van 200 0C gedurende 7-8 minuten. Serveer het als hoofdgerecht (de overlangs gevulde courgette) of de kleinere als bijgerecht.
Bijzonderheden
De basilicum kan vervangen worden door een ander kruid zoals bijvoorbeeld salie. Het is ook heerlijk om dit gerecht op de barbecue de grillen. De maiskip kan vervangen worden door vis of gamba. Let dan wel op het soort kruid dat je gebruikt, dille of dragon is dan beter.
Eet smakelijk!