Pulled Porc

Kok: Hans Willemse
Kookt voor: Villa Pastorie
Dit recept is: Niet vegetarisch

Pulled porc is langzaam gegaard varkensvlees. In dit geval van de scharrelvarkens van de StadsTuinderij. Voor dit gerecht is de schouder gebruikt, maar de procureur is hier ook geschikt voor.

Benodigdheden (4-6 personen)

  • 3 kg varkensschouder
  • (zelfgemaakte) barbequesaus
  • tuinkers of veldsla
  • glazig gebakken rode ui


Een rub van:

  • 2 eetlepels zeezout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 eetlepels gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • flinke scheut whisky
  • flinke scheut appelsap


Bereidingswijze
Doe alle bovenstaande ingrediĆ«nten voor de rub bij elkaar in een kom en roer dit goed door. Smeer het vlees met de rub in en leg het geheel in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet de oven op 75-80 graden en laat het vlees een nacht (circa 12 uur) in de oven staan. 

Haal vervolgens de schaal uit de oven en laat het vlees afkoelen tot het lauwwarm is. Trek het vlees met 2 vorken een beetje uit elkaar. Snijd 4-6 broodjes open en vul deze met het vlees. Op smaak brengen met (zelfgemaakte) barbecuesaus en garneren met glazig gebakken rode ui en tuinkers of veldsla. 

Succes met de bereiding en eet smakelijk!

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.