Pulled porc is langzaam gegaard varkensvlees. In dit geval van de scharrelvarkens van de StadsTuinderij. Voor dit gerecht is de schouder gebruikt, maar de procureur is hier ook geschikt voor.
Benodigdheden (4-6 personen)
- 3 kg varkensschouder
- (zelfgemaakte) barbequesaus
- tuinkers of veldsla
- glazig gebakken rode ui
Een rub van:
- 2 eetlepels zeezout
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels gemalen komijn
- 2 eetlepels chilipoeder
- 2 eetlepels gemalen zwarte peper
- 4 eetlepels paprikapoeder
- flinke scheut whisky
- flinke scheut appelsap
Bereidingswijze
Doe alle bovenstaande ingrediƫnten voor de rub bij elkaar in een kom en roer dit goed door. Smeer het vlees met de rub in en leg het geheel in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet de oven op 75-80 graden en laat het vlees een nacht (circa 12 uur) in de oven staan.
Haal vervolgens de schaal uit de oven en laat het vlees afkoelen tot het lauwwarm is. Trek het vlees met 2 vorken een beetje uit elkaar. Snijd 4-6 broodjes open en vul deze met het vlees. Op smaak brengen met (zelfgemaakte) barbecuesaus en garneren met glazig gebakken rode ui en tuinkers of veldsla.
Succes met de bereiding en eet smakelijk!