Truffelrisotto met lente-ui uit de oven

Kok: Herman Venhorst
Kookt voor: Waanzinnig
Dit recept is: Vegetarisch

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie om de ui en knoflook in te laten fruiten
  • 50 ml witte wijn
  • 500 gram risottorijst
  • 25 gram truffelpasta
  • ½ groentebouillonblokje
  • 600 ml water
  • 50 gram Parmezaanse kaas of een vergelijkbare kaas
  • ½ bos lente-ui
  • Mesclun
  • Radijs

Bereidingswijze
Maak de sjalot en knoflook schoon.Snijd het kontje van de lente-ui en de lente-ui op een lengte van 12cm vanuit het witte gedeelte. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in dunne ringen. Weeg alle overige ingrediënten netjes af en zet deze klaar voor gebruik. Zet een pan met 3 liter kokend water en een snufje zout op het vuur. Verwarm de oven voor op 170 graden.Snijd een paar radijzen in dunne plakken voor de opmaak.

Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook klein. Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de risottorijst toe en laat kort mee bakken. (Hierdoor gaat de rijstkorrel openstaan zodat het vocht beter in de korrel kan trekken wat meer smaak geeft aan de risotto). Blus dit af met de witte wijn. Voeg de groenten bouillon, het water en de truffelpasta toe en breng dit geheel aan de kook. Zodra de massa kookt dek je de pan af met aluminiumfolie. Zet dan de pan gedurende 15 minuten in een oven van 170 graden. Roer de kaas en lente-uiringen er doorheen. Grill de lente-ui aan beide kanten in een grillpan en leg apart op een ovenplaatje. Was de meslcun zodat zand en overige onzuiverheden worden verwijderd.

Opmaak van het bord
Leg de lente-ui kort in de oven om op te warmen. Maak de Mesclun aan met wat olijfolie en leg deze in het midden van het bord. Verdeel de risotto op de Mesclun. Leg de lente-ui op de risotto. Maak de risotto af met een paar plakjes radijs

Eet smakelijk!

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.