Benodigdheden (4 personen)
- 8 Portabella paddenstoelen
- 3 zoete aardappelen
- 2 handenvol jonge spinazie
- 1/2 el Italiaanse kruiden
- 1/2 eetlepel Ras el Hanout kruiden
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 bos basilicum
- 2 radijsjes of 2 cherry tomaatjes
- 2 el extra virgin olijfolie
- 1 el vers citroensap
- 1 handje walnoten
- 2 teentjes geperste knoflook
- snufje Himalaya zout, vers gemalen zwarte peper
- 2 el edelgistvlokken
- plantaardige olie om in te bakken
Bereidingswijze
Voor de walnoten pesto: rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze geurig en licht gebruind zijn. Schudt de pan regelmatig zodat ze niet verbranden! Doe 2 geperste teentjes knoflook, de basilicum, een scheut extra virgin olijfolie, citroensap, edelgistvlokken, zout, peper en de walnoten in een blender. Maal het geheel samen tot een fijne pesto.
Schil de zoete aardappelen en snijdt 4 plakken per burger uit het dikste deel van de aardappel. Bestrooi ze aan ieder kant met zout, peper en Ras el Hanout kruiden. Bak de zoete aardappel plakken in een beetje plantaardige olie in een koekenpan, regelmatig kerend, tot ze gaar zijn.
Besprenkel de Portabella paddenstoelen met zout, peper, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Bak de Portabella paddenstoelen in een beetje plantaardige olie op matig vuur in een koekenpan 4 minuten aan iedere kant. Doe een deksel op de pan en laat de paddenstoelen vervolgens nog 2 minuten aan elke kant gaar stoven. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe de spinazieblaadjes in de koekenpan van de Portabella paddenstoelen en bestrooi ze met wat zout en peper. Roer ze om tot ze in 2 minuten gaar zijn.
Bouw de burgers door 1 Portabella paddenstoel te bekleden met spinazie. Daarop twee schijfjes zoete aardappel. Dan weer spinazie, 2 schijfjes zoete aardappel en tenslotte nog een Portabella paddenstoel. Schep de pesto in kleine hoopjes rondom de burger. Garneer evt. met in vieren gesneden radijsjes of cherrytomaatjes.
Eet smakelijk!