Roerbakspruitjes met noten, tofu en (wilde) rijst

Kok: Judith van Loon, PR&Communicatie GroeiTuin013
Kookt voor: Thuiskok
Dit recept is: Veganistisch

Benodigdheden (4 personen)

  • 500 gram spruitjes
  • 350 gram tofu
  • 75 gram gemengde noten
  • 4 el zoete ketjap of sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 3 tl kurkuma
  • 3 tl kerrie poeder
  • snufje peper
  • 150 gr wilde of zilvervliesrijst


Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snijd de tofu in kleine stukjes en marineer dit in een marinade van 2 eetlepels ketjap of sojasaus, de helft van de genoemde kruiden en de peper. Laat circa 15 minuten intrekken. Kook ondertussen water voor de wilde of zilvervliesrijst.

Maak een pan heet en doe de olijfolie erin. Wok de gemarineerde tofu en doe daar na 3 minuten de spruitjes bij. Goed roeren en omscheppen. Doe ondertussen de rijst in de pan en kook dit de aangegeven tijd. Doe de rest van de ketjap/sojasaus en kruiden over de tofu en spruitjes en roerbak het geheel nog circa 5 minuten. Schep er dan de (gesneden) gemengde noten doorheen.

Giet ondertussen de rijst af en laat deze even 5 min. staan. Samen opdienen, eventueel garneren met kleine cherry tomaatjes.

Eet smakelijk!

GroeiTuin013 werkt samen 

GroeiTuin013 is een initiatief van Stichting Het Werkt. Maar we doen het natuurlijk niet alleen. Dit prachtige project is mogelijk dankzij de betrokkenheid, steun en inzet van vele mensen, fondsen, organisaties en bedrijven.